Sport

Tóth Krisztián szerezte a második magyar bronzot Lisszabonban

Cselgáncs Európa-bajnokság

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján.

A 26 éves magyar – aki biztos olimpiai indulónak tekinthető – a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a hozzá hasonlóan világbajnoki ezüstérmes török Mihael Zgankkal szállt szembe, és a hosszabbítás negyedik percében bemutatott külső horogdobással győzött. „Nem maradt bennem semmi, mindent kiadtam magamból, már várom, hogy visszaérjünk a hotelbe, és kicsit pihenhessek.

Az elvesztett negyeddöntő után egy pozitív mérgesség volt bennem, mert nagyon Európa-bajnok akartam lenni, és színesíteni a medálkollekciómat” – mondta az MTK sportolója a 2014 után másodszor állhatott fel az Eb-dobogó alsó fokára, míg 2016-ban Eb-ezüstérmes lett. A Pavilhao Atlanticóban a magyar cselgáncssport 49. Eb-bronzérmét gyűjtötte be. Pénteken Pupp Réka is bronzérmes lett Lisszabonban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom