Sport

A meccs elejét és végét rontotta el a Sopron Basket Isztambulban

Női kosárlabda Euroliga

A Sopron Basket 64–58-ra kikapott a Fenerbahcétól a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének a vasárnapi bronzmérkőzésén, így negyedikként zárt.

A negyedik Final Fourjukban szereplő soproniak a pénteki elődöntőben remek első félidő után 72–61-re kikaptak a spanyol Salamancától, így a vasárnapi helyosztókon a bronzcsatában voltak érdekeltek a járványhelyzet miatt üres Volkswagen Arenában. A 13-szoros magyar bajnok számára rossz hír volt, hogy az év védőjátékosává választott Gabby Williams sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

A törökök az első negyedet megnyerték 22–9-re, de félidőben 36–31 volt az állás, sőt, a harmadik negyedben a magyar csapat még tovább faragott a hátrányból (47–46). Az utolsó játékrészben aztán a törökök felülkerekedtek. A magyar csapat pontszerzői Brooks (21), Krajisnik (17), Walker (7), January (5), Fegyverneky (3), Czukor (3) és Határ (2) voltak.

Kapcsolódó írásaink

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kijutott a Eb-re

ĀA nemzeti csapattal legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett résztA nemzeti csapattal legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett részt