Sport

Szenzációs szereplés lenne: huszonnyolc érmet, köztük hét aranyat jósolnak a magyar küldöttségnek az olimpiára

Optimista kalkuláció Tokióra

Az Egyesült Államok végezhet a tokiói olimpia éremtáblázatának élén, míg Magyarország 28 dobogós helyet (7 arany, 8 ezüst, 13 bronz eloszlásban) szerezhet, ami 13-mal lenne több, mint 2016-ban, Rio de Janeiróban – ez áll a Gracenote Sports elemzőcég jelentésében.

Szenzációs szereplés lenne: huszonnyolc érmet, köztük hét aranyat jósolnak a magyar küldöttségnek az olimpiára
Milák Kristóf esélyesként készül Tokióra
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A száz nappal a megnyitóünnepség előtt közölt kalkuláció szerint az amerikai küldöttség 114 dobogós helyet érhet el – 43 arany-, 30 ezüst- és 41 bronzéremmel –, második helyén Kína (38 arany, 23 ezüst, 24 bronz) végezhet, míg az orosz sportolók harmadikak lesznek 23 arannyal, 24 ezüsttel és 26 bronzzal.

A házigazda japánokkal kapcsolatban a Gracenote kiemelte, bár riói érmeik számát várhatóan 40 százalékkal növelik, 34 arannyal, 16 ezüsttel és 9 bronzzal negyedikek lehetnek. Magyarország a 11. helyen végezhet az éremtáblázaton 28 medállal, így azok közé a nemzetek közé kerülhet, amelyek a legtöbbet javítanak majd a riói teljesítményükhöz képest. A magyarok 2016-ban 8 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza Brazíliából. A Rio de Janeiró-i olimpia előtt a Gracenote helyesen tippelte meg a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat eltalált.

Kapcsolódó írásaink

Száz nappal az olimpia rajtja előtt

ĀTokió 2020. A magyar csapat jelenleg 123 fős, de még többen kvalifikálhatnak az ötkarikás nyári játékokra, a Magyar Olimpiai Bizottság tizenhárom éremben bízik