Sport

Pénteken szabadul az amerikai karanténból

Egyeztetések után dől el, hogy Babos Tímea kivel indulhat párosban a nyári játékokon

Nem kezdődött jól az idény Babos Tímea számára, mert először elhagyta páros partnere, Kristina Mladenovic, majd edzőjével, Thomas Drouet-val szakított, az elmúlt héten pedig koronavírusos lett a nemzetközi tornán Charlestonban, ahol tíznapos karanténját tölti.

Pénteken szabadul az amerikai karanténból
Babos Tímea Madridban játszhat újra
Fotó: MH

– Hogy van, mikor hagyhatja el a karantént?

– Kicsit fáj a fejem, bedugult az orrom, elment a szaglásom, fáradékony vagyok, de szerintem a vírus ellenére jól érzem magam. Igyekeztem óvatosan edzeni a szobámban. A társaim hoztak kézisúlyzókat, rendeltem egy szobabiciklit, így a napi mozgás nem marad el. A karantén pénteken jár le, így aznap el is hagyom Amerikát. Szeretném megköszönni az otthonról érkezett rengeteg kedves, aggódó üzenetet, nagyon jólesett!

– Hogy találtak egymásra az orosz Veronika Kugyermetovával, akivel hasonló sikereket érhet el, mint világbajnok társával, Mladenoviccsal?

– Kristina egyelőre az egyéni karrierjére koncentrál, ezért váltanom kellett. Veronika lett az új párom, aki tehetséges, jó játékos. Hajt, küzd, az egyéni mellett párosban is akar nyerni, ezért úgy gondolom, sikeresek lehetünk.

– Ki és hogyan segíti edzőként a felkészülését?

– Nagy Péterrel, aki Davis-kupa-kerettag, már október óta edzettünk együtt, most ő az edzőm. Tetszik a mentalitása, hatalmas szíve van, rengeteget dolgozik. Úgy érzem, jó kezekben vagyok.

– Mikor és hol játszhat újra?

– A jövő heti stuttgarti versenyt a betegségem miatt ki kell hagynom, de remélem, hogy a madridi szupertornára már megfelelő fizikai állapotban leszek. A Roland-Garros eltolása miatt sűrű lesz programom.

– Július végén kezdődik az . Milyen terve van a tokiói indulásra?

– Még sok a nyitott kérdés… Én tavaly már a páros helyezésemmel szereztem kvótát az olimpiára. Az viszont további egyeztetések után dőlhet el, hogy ki lehet a párom a hazai élmezőnyből. Az is csak később derül ki, hogy a férfiak közül ki szerez kvótát, és lehet-e vegyes párosban is tervezni Tokióra.