Sport

Bravúrra készülnek Müllerék

Thomas Tuchellel a Chelsea még nem kapott annyi gólt idegenben, amennyivel a Portónak legalább a hosszabbításra esélye lenne a Bajnokok Ligájában

Nyernie kell ma este a Bayern Münchennek ahhoz, hogy reménye maradjon a címvédésre a Bajnokok Ligájában – ha sikerül, az egyben azt is jelenti, hogy szertefoszlik a PSG híveinek az álma.

Bravúrra  készülnek  Müllerék
A csatár Thomas Müller (elöl) szerint döntő lehet a Bayern München védekezése
Fotó: AFP/Werner Eifried

Nehéz lenne nem észrevenni, hogy hasonlít a PSG helyzete a nyolcaddöntőben már megtapasztalthoz. Hasonlít, de nem azonos azzal. Március elején a francia bajnok úgy állt ki a Barcelona elleni hazai visszavágóra, hogy az első mérkőzést idegenben megnyerte az előzetesen esélyesebbnek vélt ellenfelével szemben 4–1-re. A katalánoknak
a BL-történelemben példátlan bravúrra lett volna szükségük a fordításhoz, de az első félidőben látottak alapján nem voltak esélytelenek. Végül a PSG jutott tovább, nem utolsósorban a korábbi Real Madrid-kapus, Keylor Navas remeklésének köszönhetően.

A helyzet most analóg az akkorival abban a tekintetben, hogy a PSG újra csak előnyt szerzett egy előzetesen többre taksált riválissal szemben egy ötgólos meccsen, idegenben. Ám a 3–2 mégsem 4–1, a franciák nem lehetnek olyan biztosak a dolgukban, mint a március 10-i nyolcaddöntő előtt. Más kérdés, hogy a párizsi sajtó egy része szerint ez nem is olyan nagy baj, mert a Barca ellen éppen az volt az első félidőben a baj, hogy Mauricio Pochettino játékosai túlságosan kényelmesek voltak, túlságosan biztosra vették a továbbjutást az első meccsen szerzett előny tudatában.

Ugyanakkor a PSG most jobb helyzetben van, mint nagyjából egy hónappal ezelőtt, legalább abban a tekintetben, hogy ameddig akkor az ellenfél első számú csillaga, Lionel Messi vezethette a vendégek támadásait, a Bayernből most hiányzik majd Robert Lewandowski (és Serge Gnabry is). A PSG-nek is lesznek hiányzói (Marquinhos távolléte lehet a legnagyobb érvágás), de visszakerült a keretbe Marco Verratti, igaz, Pochettino szerint nincs még a középpályásnak 90 percre elég ereje.

Kérdéses, mekkora előnyt jelent a francia bajnok számára valóban a Parc des Princes. Az elmúlt két hónapban ott ugyanis egyetlen bajnoki vagy BL-mérkőzését sem tudta megnyerni. Az első mérkőzésen gólt szerző Bayern-csatár, Thomas Müller szerint minden azon múlik, hogy mennyire lesznek precízek a védekezésben azokban a trükkös helyzetekben, amelyeket ezek a sztárjátékosok, mint Mbappé vagy Neymar alakítanak ki.

A másik párban a Chelsea ugyanott találkozik az FC Portóval, ahol az első mérkőzést vívták: a sevillai Sánchez Pizjuan Stadionban, ahol 2–0-ra nyert. Amióta Thomas Tuchel a londoni Kékek edzője, csapata a Stamford Bridge-től távol még egyszer sem kapott annyi gólt, amennyivel az FC Portónak legalább a hosszabbításra esélye lenne. Ugyanakkor a múlt szerdai első meccsel ellentétben most játszhat a portugálok legjobb két csatára, Sergio Oliveira és Mehdi Taremi, s ez javíthatja a támadójátékukat.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzések, 21 00. PSG–Bayern München (M4 Sport, az első mérkőzésen 3–2). Chelsea–FC Porto (Spíler 2 TV, 2–0).

Kapcsolódó írásaink