Sport

Lehet, hogy ez lesz Lionel Messi utolsó El Clásicója

Spanyol labdarúgás

Évek óta nem rendeztek úgy El Clásicót a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga ezen szakaszában, hogy sem a Real Madrid, sem pedig a Barcelona nem áll a tabella élén. S még ennél is régebben fordult elő, hogy bár egyik sem vezetett a tavaszi rangadó idején, mégis mindkettőnek esélye volt a bajnoki címre.

Lehet, hogy ez lesz Lionel Messi utolsó El Clásicója
Lionel Messi a Madrid elleni 45. rangadójára készül
Fotó: AFP/Ander Gillenea

A 30. forduló, illetve a ma 21 órakor kezdődő találkozó (tv: Spíler 2) előtt az Atlético Madrid áll az élen (66 pont), a bajnokságban december 5. óta veretlen Barca a második (65), míg a címvédő Real Madrid a harmadik (63). Szoros a csata, matematikailag még az is előfordulhat, hogy vasárnap este már Zinédine Zidane együttese áll az élen.

A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzésén a „királyi klub” hét pontot szerzett, s miután ősszel az üres Camp Nouban is nyert, igaz a tétel: Ronald Koeman még nem szerzett pontot edzőként a legnagyobb rivális ellen. Mintha most a katalánok kilátásai lennének kedvezőbbek: az Estadio Alfredo di Stéfanóban hiányozni fog a hazaiak világbajnok belső védő kettőse, a Varane, Sergio Ramos duó.

A másik oldalon szinte mindenki, akit játszatna a holland edző, hadra fogható, még Gerard Piqué is bekerült a meccskeretbe. Miután nincs előrelépés a szerződéshosszabbítása tárgyában, elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó El Clásicója a párharc gólrekorderének, Lionel Messinek. Zidane reflektált erre is: „Én azt szeretném, hogy maradjon a Barcelonában.” Különleges, hogy a mérkőzés eredetileg kijelölt játékvezetőjét, Mateu Lahozt sérülése miatt „lecserélték”, Gil Manzano dirigálja majd a mérkőzést.

Kapcsolódó írásaink

Messi újabb csúcsra ért fel

ĀImmár senki sem viselte több tétmérkőzésen a Barcelona mezét az argentin sztárnál, és már régóta ő vezeti a góllövőlistát is a katalán csapatban