Sport

A Szeged hátrányból, a Veszprém nagy előnnyel várhatja a visszavágót

Kézilabda Bajnokok Ligája

Két magyar férfi együttes juthatna Európa nyolc legjobb együttese közé. Erre azonban kevés esélye van a Szegednek, amely ma (18.45 óra, Sport1) annak a Kielnek a vendége lesz, amelytől házi­gazdaként 33–28-ra kikapott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Filip Jícha, a német csapat vezetőedzője elmondta: „Felhívtam a játékosaink figyelmét, hogy koncentráltnak kell maradniuk a második találkozóra is az ötgólos előnyünk ellenére.” A címvédő Kielnél is jobb helyzetben van a Veszprém, amely egy hete 41–27-re győzött a Vardar Szkopje otthonában, így biztos továbbjutóként fogadja csütörtökön (18.45, Sport1) az észak-macedóniai csapatot.

A 14 gólos előny ellenére David Davis, a Veszprém vezetőedzője is kemény ütközetre számít: „Nem szabad bealudni, nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Olyan kemény párharcot várok, mint Szkopjéban, s hasonló teljesítményt hazai pályán”. Játék nélkül jutott a negyeddöntőbe a Flensburg csapata, amely szerdán és csütörtökön  hazai pályán mérkőzött volna a HC Zagrebbel, de a horvát együttes a koronavírusos fertőzöttjei miatt nem utazhatott el a meccsekre.

Kapcsolódó írásaink