Sport

Megmutatta a Győr, hogyan kell a Podgoricát kiütni

Kettős győzelemmel jutott be a Siófok együttese az Európa-liga négyes döntőjébe

Tizenegy gólos előnnyel várhatja a Győr a Buducsnoszt Podgorica elleni szombati visszavágót a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Siófok kettős győzelemmel jutott a női Európa-liga négyes döntőjébe.

Megmutatta a Győr, hogyan kell  a Podgoricát kiütni
Amandine Leynaud, az ETO kapusa szenzációsan védett Podgoricában
Fotó: Gyorietokc.hu

A Győr kegyetlenül visszavágott a nyolcaddöntőben a Ferencvárost kiverő Podgoricának, amelynek az európai szövetség szakírója szerint csodára lenne szüksége ahhoz, hogy a 30–19-es hazai vereség után szombaton idegenben kiharcolja
a továbbjutást. Az Európa-válogatottnak beillő magyar együttes bebizonyította, hogy szinte hibátlan védekezéssel és hatékony, 67 százalékos támadójátékkal a montenegrói csapat biztosan legyőzhető.

A mérkőzés egyik legjobbja a kapus Amandine Leynaud volt, aki 13 lövést hárított, 41 százalékos hatékonysággal védett. „Nagyon boldog vagyok, hiszen fontos győzelmet arattunk. Megpróbáltunk gyorsan játszani elől, nem sok esélyt adva az ellenfélnek. Mikor próbált felzárkózni a montenegrói együttes, stabilak maradtunk, és jól zártunk össze. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra” – nyilatkozta.

A továbbjutás ugyan az első mérkőzésen eldőlt, azonban Danyi Gábor – mint mindig – most is óvatosan nyilatkozott: „Leynaud védései döntők voltak a találkozón, úgy gondolom, azokkal voltunk jobbak. De holnap új nap van, szombaton pedig új mérkőzés vár ránk, ami kemény lesz. Erre készülünk.”

Az ETO rekordot jelentő, 54 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben. Ebben az időszakban 47 győzelem és hét döntetlen a mérlege. Ami a többi párharcot illeti, a CSM Bucuresti meglepetésre 32–27-re legyőzte a vendég CSZKA Moszkvát, a két francia csatájában pedig a Brest Bretagne tíz góllal (34–24) nyert a Metz ellen. A norvég Vipers Kristiansand és a Rosztov-Don szombaton és vasárnap játszik egymással, Oroszországban.
A Siófok KC kettős győzelemmel jutott a női Európa-liga négyes döntőjébe az Asztrahanocska ellen.

Az orosz csapat lemondott pályaválasztói jogáról, a Siófok az első mérkőzést 32–26-ra, a másodikat 29–28-ra nyerte. A május 8-án és 9-én sorra kerülő négyes döntő résztvevője lesz még a francia Nantes, a román Minaur Baia Mare és a dán Herning-Ikast.

Az elődöntő sorsolását ma tartják, a torna helyszíne egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó írásaink