Sport

Szabics Imre bemutatkozott, Hornyák Zsolt hosszabbított

Labdarúgó NB I.

Sajtótájékoztatón tartott „székfoglalót” Szabics Imre, aki az osztrák labdarúgó-válogatott pályaedzőjeként dolgozott az elmúlt években, holnap pedig először vezeti új csapatát, a MOL Fehérvárt az NB I.-ben.

Szabics Imre bemutatkozott, Hornyák Zsolt hosszabbított
Szabics Imre
Fotó: AFP

Mint mondta, nyárig is szeretnének minél sikeresebbek lenni, jelenleg a bajnoki ezüst és a kupagyőzelem lebeg a szemük előtt. Hozzátette: reálisan nyártól lehet olyan ütőképes csapatuk, amely konkurense lesz a Ferencvárosnak, és három éven belül legalább egyszer megnyeri a bajnokságot. A korábbi válogatott csatár segítői ugyancsak egykori kiváló játékosok, Juhász Roland és Torghelle Sándor lesznek. Felcsúton meghosszabbította szerződését Hornyák Zsolt, akinek új kontraktusa 2023 júliusáig szól. Ma és holnap rendezik az NB I. 27. fordulóját, az első nap párosítása a következő: Paks–MTK (14.45), ZTE–Diósgyőr (17.00), Bp. Honvéd–Újpest (Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30). A vasárnapi program: Kisvárda–MOL Fehérvár FC (14.30), Budafok–Ferencváros (17.00), Puskás Akadémia–Mezőkövesd (19.15).

Kapcsolódó írásaink

A sógorok sokat segíthetnek

ĀMarco Rossi válogatottja az Európa-bajnokság előtt a ciprusiakkal és az írekkel játszik majd Budapesten felkészülési mérkőzésen