Sport

Nem kedvezett Fortuna csapatunknak

Elek Gábor: Óriási kihívás lesz a nehéz csoportból továbbjutni

A magyar női -válogatott a címvédő Oroszországgal, valamint Franciaországgal, Spanyol-országgal, Svédországgal és Brazíliával került egy csoportba a tokiói olimpia csoportkörének csütörtöki sorsolásán.

A magyar férfiválogatott csak itthon nézheti a tornát, a női viszont 13 év után kijutott a tokiói olimpiára, ahol viszont már a csoportkörben nagyon nehéz ellenfelek várnak rá. Elek Gábor szövetségi kapitány szerint azon talán lehet vitatkozni, hogy az első kalapból húzott csapatok közül a holland vagy a spanyol az erősebb, de a többi kalapból egyértelműen a nagyobb játékerőt képviselő válogatottat kapták a magyarok, ezért nagyon nehéz a csoport. „Óriási kihívás lesz a negyeddöntőbe jutni, de természetesen ez a célunk” – mondta a kapitány.

Danyi Gábor szövetségi edző úgy látja: „A sok erős csapatból a francia válogatott kiemelkedik, de az oroszok, a svédek vagy a spanyolok közül is bárki elérheti a dobogót. Már ez is önmagáért beszél, milyen csoportba kerültünk.” A július 25-én kezdődő olimpiai tornán a két hatcsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe a tokiói Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban. Remélhetőleg az olimpián játszhat a csapatkapitány Kovacsics Anikó, aki szerdán bajnoki mérkőzésen súlyos vállsérülést szenvedett.

Csoportbeosztások, nők, A csoport: Angola, Koreai Köztársaság, Norvégia, Montenegró, Hollandia, Japán. B csoport: Brazília, Franciaország, Magyarország, orosz csapat, Spanyolország, Svédország. Férfiak, A csoport: Argentína, Spanyolország, Németország, Franciaország, Norvégia, Brazília. B csoport: Bahrein, Egyiptom, Portugália, Svédország, Dánia, Japán.

Készülhet a Veszprém a negyeddöntőre

Nem várt, 14 gólos előnyt szerzett a Veszprém a Vardar Szkopje vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, amelyet 41–27-re nyert meg. A magyar bajnok még soha nem győzött ekkora különbséggel és nem szerzett ennél több gólt a BL egyenes kieséses szakaszában.

„Optimista voltam, de mégis teljesen más meccset vártam – nyilatkozta David Davis, a Veszprém vezetőedzője. – Szeretnénk bejutni a négyesdöntőbe, így minden további összecsapáson így szeretnénk játszani.” A visszavágót csütörtökön rendezik, a párharc továbbjutója valószínűleg a Kielcével játszik a negyeddöntőben, amely 25–24-re nyert a Nantes vendégeként.
(MS)

Kapcsolódó írásaink