Sport

Mellbedobással győzött Pavels Svecovs Ahmed Hamed előtt a budapesti viadalon

Öttusa-világkupaverseny

A járvány miatti egyéves kényszerszünet után jelentősen változott az élen a helyzet a férfi öttusázók világkupaversenyén, mert míg a tavalyi utolsó, kairói viadalon Marosi Ádám győzött, a hétvégi budapesti döntőben világbajnokunk csak a 13. lett.

Legjobb női versenyzőink gyengébb szereplése után a férfiak sem tudták kihasználni a hazai pálya előnyét, amiben döntő volt, hogy az egyik legfontosabb tusában, a vívásban értékes pontokat veszítettek. A 35 asszóból Marosi csak 15-öt, Demeter Bence 14-et, Kardos Bence 13-at tudott megnyerni.

Egyedül Bereczki Richárd zárt pozitív mérleggel (21 győzelem, 14 vereség), aki végül összesítésben a nyolcadik helyen végzett. Marosi 13., Demeter 28., Kardos pedig 34. lett. Győzött a lett Pavels Svecovs, aki nagy előnyéből pár centit meg tudott őrizni a jól hajrázó egyiptomi Ahmed Hameddel szemben. Martinek János szövetségi kapitány szerint a vívásban egyedül Bereczkinek sikerült megvalósítania azt a taktikát, amivel eredményes lehet, nyerte a tusokat, a többiek hullámzó teljesítménnyel a mezőny utolsó harmadában végeztek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom