Sport

Ma le kellene győzni a szerbeket

Könnyű magyar siker a győri olimpiai selejtező nyitányán

A magyar női kézilabda-válogatott magabiztosan, 46–19-re nyert Kazahsztán ellen a győri olimpiai selejtező tornán. A neheze azonban ezután jön: a szerbek elleni mai és az oroszok elleni vasárnapi mérkőzés.

Mivel a négyes tornáról csak két válogatott szerez indulási jogot a tokiói olimpiára, ezért a magyar válogatottnak két mérkőzést meg kell nyernie, hogy 13 év után újra olimpián szerepeljen. A sorsolásnál csapatunknak szerencséje volt, mert a kazah együttes ellen kezdett, amelyet a 2019-es világbajnokságon 39–15-re legyőzött, így edzőmérkőzést játszhatott a sorsdöntő csaták előtt.

Az ázsiai csapat 15 percig tartotta a lépést (9–6), utána Kovacsicsék fokozatosan elhúztak, és a 20–8-as félidő után 46–19-re nyertek. Elek Gábor szövetségi kapitány azonban nem volt teljesen elégedett. „A mérkőzés eleje és vége sem tetszett, mert nem volt elég feszes a védekezésünk. Mindenki lehetőséget kapott, el kellett osztani a terhelést, mert két nap alatt két nagyon kemény mérkőzés következik” – mondta.

A bemelegítés jól sikerült, a neheze azonban még hátra van. A szerb küldöttség két tagjának az érkezés után ugyan pozitív lett a tesztje, de a játékosok egészségesek, így játszhattak az oroszok ellen, mérkőzésük lapzártánk után fejeződött be. Ma (17.30 óra, M4) fontos lenne nyerni a világbajnoki hatodik szerbek ellen, mert vasárnap (20.30 óra) az olimpiai címvédő orosz együttes lesz az ellenfél, amely a torna nagy esélyese a győri Audi Arénában.

A férfi NB I. rangadóján vasárnap (18 óra, M4 Sport+) a Szeged a Veszprémet fogadja, a hazai együttesben sok a beteg és a sérült, így a listavezető vendégcsapat tovább növelheti az előnyét a tabellán.