Sport

Korpási Bálint olimpiai kvótát szerzett Budapesten

Korpási Bálint olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén azzal, hogy bejutott a döntőbe.

Korpási Bálint olimpiai kvótát szerzett Budapesten
Korpási Bálint (pirosban) és a bolgár Dejvid Dimitrov a kötöttfogásúak nyolcaddöntőjében, a 67 kilogrammos súlycsoportban a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyén a budapesti BOK Sportcsarnokban
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A BVSC világ- és Európa-bajnoka az előcsatározások során a norvég Eb-címvédő Morten Thoresent és a bolgár Dejvid Dimitrovot győzte le magabiztosan, az esti elődöntőben pedig a moldovai Donior Islamovot verte 6-0-ra.

A korábbi sikereit nem olimpiai súlyban elérő Korpási a magyar birkózók ötödik kvótáját szerezte meg a tokiói nyári játékokra. A 2019-es világbajokságon a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg), valamint Sastin Marianna (62 kg) biztosította helyét az olimpián.

A szombat esti programban korábban Torba Erik (60 kg) elveszítette elődöntőjét, később pedig Varga Ádám (130 kg) ugyancsak nem tudott döntőbe jutni.

Kapcsolódó írásaink