Sport

Két nap alatt egyetlen magyar sem szerzett kvótát

Olimpiai kvalifikációs birkózótorna

A szabadfogású férfi birkózóink után női versenyzőinknek sem sikerült kiharcolniuk az olimpiai indulást az európai kvalifikációs tornán a BOK Csarnokban.

Ehhez a legközelebb Barka Emese volt, aki az 57 kilósok mezőnyében ugyan bejutott a negyeddöntőbe, de ott vereséget szenvedett az ukrán Alena Akobija Hrusinától. Szekér Szimonetta (53 kg), Szabados Noémi (68 kg) és Németh Zsanett (76 kg) a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget, így egyikük sem szerzett kvótát, mivel minden súlycsoportban csak az első kettő biztosítja helyét a to­kiói játékokon.

„Emese sajnos hibázott, elindította azt a fejlefogást, ami többször összejött neki, de most nem kellett volna. Tudtuk, hogy jó ez az ukrán versenyző, de most nem is kellett kiemelkedőt nyújtania” – értékelt az MTI-nek Ritter Árpád szövetségi kapitány.  Az olimpiára a női válogatottból eddig csak Sastin Marianna (62 kg) készülhet, a 2019-es vb-n szerzett ötödik helyével. A többieknek már csak egy lehetőségük maradt, a májusi világkvalifikációs viadal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom