Sport

A pótvizsga Tokióra olyan egyszeri alkalom, amelyet a női kézilabda-válogatott nem hagyhat ki

Most vagy soha

A ma kezdődő győri női kézilabda olimpiai selejtezőtornán négyből kettőbe kell jutni. Ez a feladat. Ha sikerült, ott lesz válogatottunk a tokiói olimpián, ha nem, a játékosok jó részének már biztosan nem lesz ötkarikás élménye.

A pótvizsga Tokióra olyan egyszeri alkalom, amelyet a női kézilabda-válogatott nem hagyhat ki
Háfra Noémi is megküzdött a vírussal, de már egészséges
Fotó: AFP/dpa

A buborékban rendezett tornán sajnos nem adhat pluszt a hazai pálya, és az előjelek sem a legjobbak. De bízni kell a csapatban. Még akkor is, ha a 19 tagú keret 11 játékosa FTC-s, s a klubcsapat eredményei erősen hullámzóak. Egy hete sincs, hogy kiestek a BL nyolcaddöntőben, igaz a kispadon nem Elek Gábor vezetőedző ült, lévén elkapta a koronavírust.

Távollétében a válogatott edzéseit is a korábbi társ szövetségi kapitány, a győriek mestere, Danyi Gábor és Görbicz Anita irányította. No de Elek felépült, szerda estétől a csapattal van, s tegnap alaposan kielemezték az első ellenfelet, a leginkább verhető kazahokat. Hamar kiderül, a heteket kihagyó húzóemberek, Háfra Noémi (képünkön), Schatzl Nadine, Bíró Blanka és Szöllősi-Zácsik Szandra tényleg jól vannak-e.

Válogatottunk az elmúlt két évben egy vb 14. és egy Eb 10. helyet ért csak el, de a lehetőséget az olimpiai szereplésre meg lehet ragadni. Az oroszok papíron elviszik az első helyet, az igazi tétmeccs a szombati szerbek elleni találkozó. Ljubomir Obradovic szövetségi kapitány szerint az övék a legrosszabb sorsolás, mert két erős csapattal játszanak 24 óra alatt, de jó, ha nem ülünk fel ennek az altatásnak, az egyszeri lehetőséget mindenki meg akarja ragadni. A találkozókat az M4 Sport közvetíti.

Kapcsolódó írásaink