Sport

Kézilabda: Elek Gábor nélkül kezdte meg a felkészülést női válogatottunk az olimpiai selejtezőre

Elek Gábor továbbra is koronavírusos, ezért szövetségi kapitánya nélkül készül a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai selejtezőtornára a magyar női kézilabda-válogatott.

Kézilabda: Elek Gábor nélkül kezdte meg a felkészülést női válogatottunk az olimpiai selejtezőre
Elek Gábor egyelőre nem lehet ott személyesen az olimpiai selejtezőre készülő csapattal
Fotó: AFP/Ritzau Scanpix/Bo Amstrup

A magyar szövetség (MKSZ) hétfői, rövid közleménye szerint „Elek Gábor két negatív teszteredményt követően lehet ott a válogatottal, egyelőre otthonából követi a csapat munkáját a szakmai stáb segítségével”.

Múlt szerdán - amikor bejelentették a szövetségi kapitány megbetegedését - Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke elmondta, vasárnapig negatív tesztet kellett volna produkálnia az edzőnek, hogy beköltözhessen a „buborékba”, de felvették a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz, ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt.

Az MKSZ hétfői közleménye arra nem tért ki, hogy a játékoskeret minden tagja megkezdhette-e a közös felkészülést vasárnap.

A házigazda magyarok pénteken 17 órától Kazahsztánnal, szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak a győri tornán. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

Kapcsolódó írásaink