Sport

Petra Vlhova első indulóból lett első

Alpesi sí. Már csak két szlalom vk-futam van

Rajt-cél győzelmet aratott a szlovák Petra Vlhova, ha lenne ilyen alpesi sízésben. A svédországi Areban rendezett műlesikló világkupán az első futamban 1-es rajtszámmal s a legjobb idővel ért célba, így a délutáni villanyfényes második futamban ő jöhetett utolsóként. És nem hibázott.

Petra Vlhova első indulóból lett első
Petra Vlhova visszaszerezte a vezetést összetettben Lara Gut-Behramitól
Fotó: AFP/TT/Pontus Lundahl

Pedig a szezon derekán nem versenyzett olyan fényesen, mint szokott, viszont szorgos hangyaként gyűjtögette a vk-pontokat. És ebben a háromezer fős kis faluban újra nyerni tudott szlalomban. Mégpedig a lehető legjobbkor. Győzelmével visszavette az összetettben az első helyet a svájci Lara Gut-Behramitól (nem indult műlesiklásban), és a szakágiban is száz pont már az előnye. Két versennyel a vége előtt nagyot lépett a kis és a nagy kristálygömb megszerzése felé.

Az amerikai Mikaela Shiffrin másodikból harmadik lett (a pálya egy szakaszán egy lábon sízett), megelőzte őt a kisebbet hibázó friss világbajnok osztrák Katharina Liens­berger. Ettől még a műlesikló szakágban nem cserélődött föl köztük a dobogós sorrend, de az elsőség kezd távolodni mindkettőjük számára. Az arei negyedik a svájci Wendy Holdener lett. Szezonbeli legjobbjával ötödik a német Lena Duerr. Ma ugyanitt, ugyanez következik, de tán nem ugyanígy.