Sport

Könnyű helyzetben a Győr, nehéz vizsga előtt az FTC

Kézilabda BL és Euro-kupa

Továbbra is befolyásolja a járvány a női kézilabda Bajnokok Ligája lebonyolítását. A Borussia Dortmund elővigyázatosságból nem áll ki a francia Metz ellen a nyolcaddöntőben.

A német klub közleménye szerint koronavírusos esetek miatt a Metz teljes kerete karanténban volt a múlt hét közepéig. „A franciaországi túra felelőtlenség lenne. A játékosok biztonsága és egészsége az elsődleges számunkra” – nyilatkozta Andreas Heiermann, a Dortmund igazgatósági tagja.

A két magyar csapat közül a Győr „edzőmérkőzést” játszhat ma (16 óra, Sport1) a Bietigheimet fogadva, mivel egy hete idegenben 37–20-ra nyert a német csapat ellen. A Ferencváros viszont 22–19-re kikapott a montenegrói Podgorica otthonában.

Kovacsicsék helyzetét nehezíti a mai visszavágón (18 óra, Sport1), hogy edzőjük Elek Gábor koronavírusos megbetegedés miatt nem segítheti a csapatát az édesapjáról elnevezett arénában. A magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolok elleni győzelem, a horvátoktól elszenvedett vereség után a szlovák csapattal mérkőzött az Euro-kupában, s 30–15-re nyert  Pozsonyban. A két válogatott vasárnap 15 órától Győrben újra megmérkőzik egymással.

Kapcsolódó írásaink