Sport

„Magyarország a jövőben is támogatja a NOB elnökének munkáját”

Levélben gratulált Orbán Viktor Thomas Bachnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökévé történt ismételt megválasztásához - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek délután.

„Magyarország a jövőben is támogatja a NOB elnökének munkáját”
Levélben gratulált Orbán Viktor Thomas Bachnak (képünkön)
Fotó: Greg MARTIN / OIS/IOC / AFP

„Mi, magyarok nagyra értékeljük az Ön elkötelezett munkáját, amit az olimpiai mozgalomért és a sportvilágért végez immár sok esztendeje” - írta a kormányfő, aki levelében biztosította Thomas Bachot Magyarország további támogatásáról.

A miniszterelnök méltatta a NOB „Olympic Agenda 2020” elnevezésű reformprogramját is. „Hiszem, hogy az Agenda 2020 és az olimpiai játékok szervezési folyamatának új szabályai új lehetőségeket nyitnak a nagy és bátor álmokkal bíró városok számára” - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint annak ellenére, hogy jelenleg egy feje tetejére fordított világban élünk, és a koronavírus-járvány mindannyiunk számára hatalmas kihívást jelent, „együtt legyőzzük a nehézségeket, és az idei nyári olimpiai játékok fogják jelképezni közös győzelmünket”.

A miniszterelnök leszögezte: Magyarország sport iránti elkötelezettsége a jövőben is erős marad.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom