Sport

A Juvére vár otthon a legnehezebb feladat

Csak az olasz bajnok kezd hátrányból

Ma megkezdődnek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágói. Bizonyos szempontból a torinói mérkőzés különleges az e heti és a jövő heti találkozókat tekintve: a pályaválasztók közül egyedül a torinói Juventus kezdi hátrányból a mérkőzését.

A nyolc párból hétben a csoportelső, az első meccset vendégként játszó gárda előnyt tudott szerezni, ez minden idők rekordja a BL-ben. A Juventus ellenben 2–1-es hátrányba került Portóban.

Andrea Pirlo a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy bár Matthijs de Ligt már a csapattal melegített a hétfői edzésen, még nem tudja vállalni a játékot. Ugyanakkor Giorgio Chiellini és Arthur akár a kezdő tizenegybe is bekerülhet állapota alapján. McKennie a csípőjével kínlódik, s bár az egész mérkőzést aligha bírná ki, szerepet kaphat. Álvaro Morata is. Pirlo külön kitért arra, hogy Cristiano Ronaldo – aki néhány válogatottbeli társa, sőt egyik legjobb barátja, Pepe ellen játszik majd – különösen motivált, az edző szerint az ilyen jellegű mérkőzések teszik őt igazán naggyá.

Az elmúlt napokban speciális edzésprogramot követett, s nagyon készül a játékra. A Juventus összeállításának egyik érdekessége Federico Bernardeschi esetleges balhátvédként szerepeltetése. Pirlo úgy fogalmazott, erről már korábban, még a nyáron beszélt a játékossal, aki vállalta, hogy ezen a poszton szerepel, de azóta nem volt sok idő a gyakorlásra. Most mégis úgy tűnik, ez lesz a megoldás a védelem egyik problémájára.

A másik párban a Borussia Dortmund 3–2-es előnyről kezd, miután ezzel az eredménnyel nyerni tudott Sevillában. A sárga-feketéknek több sérültje van, Jadon Sancho, Akanji, Giovanni Reyna sem játszhat.

Ami az e heti programot illeti, szerdán, holnap is két-két meccs lesz, a Barcelona 1–4-ről próbál csodát tenni a Parc des Princes-ben a PSG ellen, míg a 2–0-ról kezdő Liverpool ismét Budapesten találkozik az RB Leipziggal. A németeknek a Bild szerint több mint egymillió eurós (367 millió forint) kompenzációs díjat kell fizetni az angoloknak, amiért nem tudnak az Anfield Roadon játszani. Mint ismert, a lipcseiekre két hét karantén várt volna, ha Liverpoolból hazatérnek – ezt pedig kivitelezhetetlen a szoros menetrendre tekintettel.

Kapcsolódó írásaink