Sport

Csak idő kérdése, hogy mikor lesz a top 30-ban Fucsovics

Köves Gábor, a magyar Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya a világranglista legjobb 30 teniszezője közé várja Fucsovics Mártont, aki vasárnap kikapott a rotterdami döntőben a nyolcadik helyen álló orosz Andrej Rubljovtól.

Csak idő kérdése, hogy mikor lesz a top 30-ban Fucsovics
Fucsovics Márton a rotterdami 500-as torna döntőjében
Fotó: AFP/Koen Suyk

A magyar éljátékos sikerével 13 pozíciót javított, így már 46. helyre jött fel az ATP-rangsorban.

„A döntőn kívül az első fordulós mérkőzése volt a legnehezebb Opelka ellen, aki óriásit adogat, és kiszámíthatatlan hátulról. Nagyon tetszett, hogy minden meccsen nyugodtan és taktikusan játszott, aminek meg is lett az eredménye. Annyi bizonyos, hogy a hat meccs sokat kivett belőle a döntő előtt” - elemezte a múlt heti történéseket Köves Gábor az M4 Sportnak. „Marcinak fekszik a fedett pálya és a viszonylag gyors borítás, ő ilyen körülmények között tudja magából kihozni a legjobbat. Ha a második vagy harmadik fordulóban találkozik Rubljovval, szerintem ugyanúgy megverte volna, mint a többieket. Nem mindegy, hogy kivel mikor kerül szembe az ember, a döntőben nem tudta azt kihozni magából, amit a korábbi mérkőzéseken, mert nem volt annyira friss”.

A kapitány kifejtette, Rubljov félt a nyíregyházi teniszezőtől, és tisztelte őt amiatt, hogy a korábbi három meccsükből kétszer kikapott tőle. A folytatásról szólva Köves Gábor kifejtette:

„Dohában már kedden játszania kell Marcinak, elég peches abból a szempontból, hogy Katarban vasárnap helyett szombati döntő lesz, ami megszokott a Közel-Keleten. Azért sem könnyű a helyzete, mert a múlt héten fedett pályán játszott egy fárasztó versenyt, kedden pedig már Dusan Lajoviccsal csap össze, így egy beütésen kívül nem lesz ideje a felkészülésre, ráadásul szabad téren folytatja. Ez szerintem egy bónuszhét lesz neki, ha önbizalommal játszik, akkor nyerhet mérkőzéseket, de a dohai torna inkább a következő heti dubaji nagyobb versenynek lesz a felvezetése”.

A távolabbi jövőről szólva Köves Gábor leszögezte:

„A járvány miatt átalakították a világranglista pontszámítását, de Marcinál az eredményei alapján eleve csak idő kérdése, hogy mikor lesz a top 30-ban. Ezt a játékával már bebizonyította”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom