Sport

Biztató magyar rajt a lengyelországi Torunban

Fedett pályás atlétikai-Eb

Szigorú járványügyi szabályok mellett, nézők nélkül elkezdődött az észak-lengyelországi, 200 ezer lakosú Torunban a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság.

A 21 fős magyar csapat rajtja felemásan sikerült. A férfi 1500 méter előfutamából az idén országos csúcsot futó Szögi István került a döntőbe, mellette összesítésben Pápai Márton 40., Kiss Gergő Xavér a 45. helyen végezett. Biztosan jutott a döntőbe Wagner-Gyürkés Viktória 3000 méteren, 8:55.72 perces eredménye alig maradt el a februárban ugyanitt futott 8:55.45-ös magyar rekordjától.

Készülhet a vasárnapi fináléra a magasugró Jankovics Marcel, aki a selejtezőben 221 centméter fölé jutott. Elmaradt idei legjobbjától a távolugró Pap Kristóf, 766 centivel tizedik lett, így kiesett. A 400 méteren rajtoló Huller Dániel és Nádházy Evelin sem jutott tovább. Jól kezdtek ötpróbázóink, Krizsán Xénia és Nemes Rita is egyéni csúcsot futott 60 m gáton, majd magasugrásban is jól teljesítettek (177 cm).

Súlylökésben Krizsán idei legjobbját érte el (14,48 m), és három szám után a harmadik helyen állt. Nemes 13,72-vel egyéni rekordot ért el, összesítésben a hatodik helyre jött fel. A pénteki döntők lapzártánk után fejeződtek be, miként a női ötpróba utolsó száma is.

Kapcsolódó írásaink