Sport

A Liu fivérek nem hibáztak Dordrechtben

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb

Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang is mindhárom távon továbbjutott a pénteki selejtezőből a rövidpályás gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán.

A váltóval olimpiai bajnok testvérpár mindhárom számban magabiztosan versenyzett, továbbjutásuk nem forgott veszélyben. A 25 éves Liu Shaolin 500 és 1000 méteren futamgyőztesként, míg a leghosszabb, 1500 méteres távon másodikként lépett tovább.

A 22 esztendős Liu Shaoang pedig 1000 és 1500 méteren nyerte meg a futamát, és 500-on kellett megelégednie a második továbbjutó pozícióval. Jászapáti Petra ugyancsak mindhárom, Kónya Zsófia pedig egy távon jutott tovább. Jászapáti, aki a januári Európa-bajnokságot koronavírus-fertőzése miatt kihagyta, a leghosszabb, 1500 méteres számban futamgyőztesként, míg 500 és 1000 méteren másodikként lépett a következő körbe.

A vb-ken egyéniben először induló Kónyát 1500 méteren szabálytalanság miatt kizárták, így a rangsoroló futamokban sem lesz érdekelt, míg a legrövidebb versenyben futamában harmadikként célba érve, időeredményének köszönhetően lett negyeddöntős. A középső távon utolsóként futott be, a holland Suzanne Schultingot és az olasz Arianna Fontanát is felvonultató ötösében.

Kapcsolódó írásaink