Sport

A címvédő Kiel csapatával játszik a Szeged a BL-ben

Kézilabda-kupák

Ha a járvány miatt nehezen is, de befejeződött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, amelyből mind a 16 csapat továbbjutott.

A Veszprém kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a második helyen végzett a B csoportban, így az A csoportban csak hetedik északmacedón Vardar Szkopjével küzd a negyeddöntőbe jutásáért. Ebben a párharcban nem számít a válogatott kapus Székely Mártonra, akit az idény végéig kölcsönadott az ugyancsak a Bajnokok Ligájában szereplő portugál FC Porto csapatának.

A járvány sújtotta Szeged hat győzelemmel és nyolc vereséggel az A csoportban csak a hatodik lett, úgy, hogy három mérkőzését nem tudta lejásztani, ezekért csak két pontot kapott az európai szövetségtől. Így nagyon nehéz helyzetbe került, mert a B csoportban harmadik Kiel lesz az ellenfele. A német csapat a tavalyi négyes döntőben hosszabbításban egy góllal nyert a Veszprém ellen, majd 33–28-ra legyőzte a nagy esélyes Barcelonát.

Tehát Bodóéknak hatalmas bravúr kellene a továbbjutáshoz. A női BL-nyolcaddöntők ma kezdődnek, vasárnap a Győr a német Bietigheim vendége lesz (14 óra, Sport1), a montengrói Buducsnoszt Podgorica pedig a Ferencvárost fogadja (16, Sport1).

Kapcsolódó írásaink