Sport

A történtek nem befolyásolták a Veszprém helyezését

Kézilabda Bajnokok Ligája

Jelentős hatással volt a világjárvány a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseire, a fertőzések miatt sok meccset nem tudtak megrendezni.

De olyan esetre, mint amilyen szerda este Veszprémben történt, eddig még nem volt példa. Megérkezett a csoport zárómérkőzésére a francia Nantes együttese, és magyar bajnokcsapat is készen állt a kezdésre, amikor kiderült, hogy a horvát Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica játékvezető páros egyik tagjának pozitív lett a helyszínen elvégzett koronavírustesztje.

Ezért előbb az a döntés született, hogy az eredeti, 18.45 órás időponthoz képest két órával (!) később kezdődhet a találkozó egy másik, magyar bírókettőssel. Időközben azonban kiderült, hogy a csarnokban már többen is érintkeztek a megfertőződött horvát játékvezetővel, ezért az európai szövetség illetékesei óvintézkedésként törölték a meccset.

Mivel mindkét csapat vétlen volt, így 5–5-ös gólkülönbséggel egy-egy pontot kaphat a Veszprém és a Nantes is. Mindez már nem befolyásolta a végső helyezést, a Veszprém a Barcelona mögött a második helyen végzett, és az A csoport hetedik helyezettjével játszik a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó írásaink