Sport

Veretlent vert a Ferencváros

Értékes győzelem a férfi BL-ben

Kellemes meglepetéssel kezdődött a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulója, a tartalékos Ferencváros 11–10-re legyőzte az eddig veretlen Barcelonetát a Duna Arénában.

Nem a legjobb előjelekkel várta a Ferencváros a második csoportkört, amelyben négy nap alatt négy mérkőzést kell játszania. Nem számíthatott a magyar bajnokcsapat kulcsjátékosai közül Varga Dénesre és Vámos Mártonra, így a mérkőzés egyértelmű esélyese az ebben a BL-szezonban még veretlen spanyol csapat volt.

Granadosék többször is vezettek két góllal, s amikor a harmadik negyedben 9–7-re álltak, úgy nézett ki, nem ázik el a papírforma. Zalánki Gergő vezérletével a mieink azonban kiegyenlítettek (9–9), így nagyon izgalmas lett a hajrá.  A spanyolok szereztek előnyt az utolsó negyed közepén, de Zalánki hatalmas bombával egalizált, Sedlmayer Tamás pedig emberelőnyből győzelmet jelentő gólt lőtt.

Az FTC nagyon fontos három pontot szerzett. Ma 16:30 órától a Dinamo Tbiliszivel, csütörtökön 19 órától pedig a Jadrannal mérkőzik, majd pénteken az olasz Brescia lesz az ellenfele, amelytől az első tornán kikapott.

A járvány miatt ebben a szezonban a BL mérkőzései két csoportban zajlanak, három-három buboréktornán. A harmadik kört áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3. és 5. között Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból, amelynek mérkőzéseit most Rómában játsszák, az első négy, az FTC-t felvonultató B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut be.