Sport

Mindkét Leinan Lund nővért megelőzte Westvold Hansen

Északisí-világbajnokság

Továbbra is kiválóan szerepelnek a norvégok Oberstdorfban, az északisí-világbajnokságon. Megvédték világbajnoki elsőségüket a síugrásból és sífutásból álló északi összetettben.

Mindkét Leinan Lund nővért megelőzte Westvold Hansen
Gyda Westvold Hansen kipróbálta, valóban aranyból van-e az érme
Fotó: AFP/Daniel Karmann

Ugyan az osztrákok, a németek és a japánok is jobban ugrottak, de a norvégok (Björnstad, Graabak, Oftebro, Riiber) remekül futottak, ledolgozták 35 másodperces hátrányukat. A női északi összetettben csak norvégok álltak a dobogóra, Gyda Westvold Hansen végzett az élen, a Leinan Lund nővérek közül az idősebbé, Marié lett az ezüst, Martéé pedig a bronz.

A női síatlonban Therese Johaug nagy fölénnyel előzte meg két svéd riválisát, Frida Karlssont és Ebba Anderssont. S még nincsen vége: norvég sikert hozott a sífutók szabad stílusú csapat sprintversenyében a férfiak versenye, Erik Valnes és Johannes Hösflot Kläbo diadalmaskodott. E szám elődöntőjében Kónya Ádám és Lágler Kristóf is rajthoz állt, a 19 duót felvonultató futamában, bő másfél perccel lemaradva a futamgyőztes norvégok mögött, tizennegyedikek lettek.

Utóbbi versenyszámban a nők között a svédek (Maja Dahlqvist, Jonna Sundling) nyertek. Jutott arany a lengyeleknek is, Piotr Zyla nyerte a síugrók normál sáncos viadalát. A férfi síatlonban az Orosz Síszövetség képviseletében versenyző (kinek jobb ez, mintha Oroszországot képviselné, vagy egyáltalán mi a lényegi különbség?) Alekszandr Bolsunov nyert.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom