Sport

Letartóztatták az FC Barcelona volt elnökét

A spanyol rendőrség gazdasági osztályának bűnügyi nyomozói vizsgálódtak a Barcelona labdarúgócsapatának stadionjában hétfőn. Spanyol sajtóhírek szerint a klub korábbi elnökét, Josep María Bartomeut őrizetbe vették a hatóságok.

Letartóztatták az FC Barcelona volt elnökét
Josep María Bartomeu még az eddigieknél is nagyobb bajba került, könnyen lehet, hogy hamarosan a törvény előtt kell felelnie
Fotó: AFP/Josep Lago

A katalán egyesület szűkszavú közleményben tudatta, hogy a hatóság emberei a klub központjában jártak, de nem adott tájékoztatást az okokról.

A spanyol sajtó ugyanakkor arról ír, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Josep Maria Bartomeu. A Marca katalán forrásokra hivatkozva közölte, hogy a nap folyamán Bartomeu mellett két másik korábbi vezetőségi tagot, Oscar Grau vezérigazgatót és az egyesület főjogászát, Román Gomez Pontit egyaránt letartóztatta a rendőrség.

A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én koronavírus-járvány miatt halasztottak el.
 

Kapcsolódó írásaink