Sport

A világbajnok Faivre kétszer állt dobogóra

Alpesisí-vk. A svájci világbajnoknő Lara Gut-Behrami bebiztosította magának a szuperóriás-műlesiklás kristálygömbjét – Két csúnya bukás miatt jött a helikopter

A világbajnokság után a világkupa-sorozat utolsó szakaszában a harc már a szakági és az összetett győzelemért folyik. A nők az olaszországi Val di Fassában, a férfiak a bulgáriai Banszkóban versenyeztek.

A világbajnok Faivre kétszer állt dobogóra
A francia Mathieu Faivre mindenkit megelőzött vasárnap Banszkóban
Fotó: AFP/Nikolay Doychinov

Egy cím dőlt el a hétvégén: a nőknél a vasárnapi szuperóriás-műlesikló verseny után a kis kristálygömböt már nem veszítheti el az idei esztendő régi-új sztárja, a svájci Lara Gut-Behrami. A világbajnoknő pénteken és szombaton egy-egy lesikló győzelmet szerzett, sorozatban a harmadikat és negyediket, majd szuperóriás-műlesiklásban második lett az olasz pályán, s ezzel behozhatatlan az előnye e számban, de az összetett világkupában is ő áll az élen.

A szuper-G amúgy ritka csúnya bukásokat hozott. Kétszer is be kellett szállnia a mentőhelikopternek az olasz síterepre. Először a norvég Kajsa Vickhoff Lie repült ki a pálya felső szakaszán egy egyensúlyvesztést követően, a teste többször odaverődött a hóra, a lécei nem oldottak le, és a biztonsági hálóba vágódva a fején is átpördült. Az első hírek szerint „csak” lábszártörése van.

Fél órát is állt a verseny, ami nem kedvezett a még fent lévő szlovák Petra Vlhovának, aki még küzd az összetett elsőségért. A norvég lány után az osztrák Rosina Schneeberger bukása borzolta a kedélyeket – őt is a levegőben szállították a balesetire. A dobogó tetején az olasz Federica Brignone végzett, Gut-Behrami ezüstérme pedig egy versennyel a vége előtt azt jelentette, ebben a számban az ő 525 pontja már nem utolérhető.   

A férfiak e hétvégén a bulgáriai Banszkóban mindkét nap óriás-műlesiklásban vitézkedtek. A szom-bati versenyt a horvát Filip Zubcic nyerte a friss világbajnok francia Mathieu Faivre orra előtt, a szakági és összetett vk-t vezető honfitárs, Alexis Pinturault egyik botját elhagyva, bravúrral lett negyedik.

Másnap a világbajnok nyert, meglepő, ez még csak pályafutása második vk-trófeája. Az Odermatt–Pinturault ezüstpárharcot 0.6 másodperccel az előbbi nyerte, de az utóbbi vezet mind a szakágban, mind összetettben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom