Sport

A járvány egyik vesztese a Szeged a BL-ben

A jó kapusteljesítmény ellenére könnyedén győzte le az FTC a tartalékos Siófokot a női bajnokságban

Az októberben elhalasztott Szeged–Flensburg-mérkőzést újabb koronavírusos megbetegedés miatt vasárnap sem tudták megrendezni, így a két pontot 10–0-s gólkülönbséggel a német csapat kapta meg a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája B csoportjában.

A járvány jelentősen befolyásolja a férfi kézilabda Bajnok Ligája csoportküzdelmeit, ezért az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) úgy határozott, hogy nem lesz kieső, mind a nyolc-nyolc csapat megmérkőzhet a negyeddöntőbe jutásért. Az elmaradt s törölt mérkőzésekről az EHF határoz az érintett klubok megkérdezése nélkül.

Ezt kifogásolta a Flensburg vezetése, mert a járvány miatt elmaradt, a Vardar Szkopje és a Porto elleni mérkőzés két-két pontját is az ellenfelük kapta meg. Dierk Schmäschke, a Flensburg ügyvezető igazgatója szerint csapatuktól jogtalanul vettek el négy pontot, ráadásul a döntés az érintettek bevonása nélkül született meg, amelyet minden indoklás nélkül, egy sajtóközleményben közöltek velük.

Játék nélkül kapott is két pontot a német együttes, mert a Szeged elleni idegenbeli mérkőzése másodszor is elmaradt. A magyar együttes egyik (nem játékos) tagjának szombaton pozitív lett a koronavírustesztje. Bár a csapat minden játékosának a tesztje negatív, az EHF azonnali döntést hozott, törölte a mérkőzést.

Így a hat győzelemmel és hat vereséggel negyedik helyen álló együttes valószínűleg már nem növeli a pontjainak számát, mert csütörtökön a Paris Saint-Germain otthonában zárja a BL csoportkörét. A B csoportban második helyen álló Veszprém szerdán a Nantes csapatát fogadja, s a nyolcaddöntőben a Porto vagy a Szkopje lehet az ellenfele.

Nagyban befolyásolta a Siófok női csapatának keretét és eredményességét a járvány. Az egy éve még a Bajnokok Ligájára készülő csapat anyagi okok miatt megvált több külföldi sztárjátékosától, ráadásul Andrea Kobetic, Gnonsiane Niombla és Szikora Melinda sérülése, Tomori Zsuzsanna koronavírusos megbetegedése miatt tartalékosan fogadta a Ferencvárost az NB I. rangadóján. Az FTC könnyedén, 38–20-ra győzött. A hazai csapat legjobbja a 15 éves, újonc Krasznai Júlia volt, aki 24 lövésből nyolcat kivédett.

Kapcsolódó írásaink