Sport

A Slavia Praha Angliában tudott nyerni

Három olyan csapat is versenyben maradt, amely tavaly találkozott a Ferencvárossal

A prágai Slavia angliai győzelme jelentette a labdarúgó Európa-liga-játéknap legnagyobb meglepetését. S talán az is, hogy minden német csapat kiesett.

A Slavia Praha Angliában tudott nyerni
Ondrej Lingr, a Slavia védője elfejeli a labdát a Leicester elleni meccsen
Fotó: AFP/Adrian Dennis

A Leicester City váratlan kudarca ellenére is igaz, hogy a Bajnokok Ligájához – amelyben mindhárom csapatuk előnyt szerzett – hasonlóan a második számú kupasorozatban is az angolok viszik a prímet, egyedüliként van három csapatuk is a továbbjutók között. Két spanyol, olasz és ukrán maradt versenyben, míg a további hét hely hét országé, így összesen tizenegy bajnokság csapatai játszanak majd a nyolcaddöntőben. Egyetlen párharcban sem kellett hosszabbítani, s főleg nem volt szükség szétlövésre.

A Milan idegenben lőtt góllal ejtette ki a Crvena zvezdát, majd a sorsoláson megkapta a Manchester Unitedet, azt a klubot, amely Zlatan Ibrahimovic utolsó európai klubja volt, mielőtt visszatért a San Siróba. Feltűnő, hogy a Ferencváros tavalyi nemzetközi kupaellenfelei közül három is versenyben van még. A Dinamo Zagreb nyert az első mérkőzésen, Oroszországban is, így továbbjutása várható volt.

Ám meglepetés a Dinamo Kijev belgiumi és főleg a norvég Molde németországi diadala. A zágrábi Dinamo megkapta a Tottenhamet, nem lenne meglepő, ha a Spurs újra a Puskás Arénába hozná hazai mérkőzését.

A legtöbb gólt, két mérkőzés alatt kilencet, a skót Premier League-et óriási fölénnyel vezető, még harminc bajnoki forduló után is veretlen Rangers szerezte. A Steven Gerrard által dirigált gárda tíz év után lesz újra skót bajnok, a 2011-es elsőség óta, miután a klub csődbe ment, a negyedik vonalból lépkedett felfelé, újra a csúcsra.

Európa-liga, a legjobb 16 közé jutásért. Manchester United–Real Sociedad 0–0 (tj.: Manchester United, 4–0-val). PSV–Olympiakosz 2–1 (tj.: Olympiakosz, 5–4-gyel). Leverkusen–Young Boys 0–2 (tj.: YB, 6-3-mal). Dinamo Zagreb–Krasznodar 1–0 (tj. Dinamo, 4–2-vel). AS Roma–Braga 3–1 (tj.: Roma, 5–1-gyel). Leicester–Slavia Praha 0–2 (tj.: Slavia, 2–0-val). AC Milan–Crvena zvezda 1–1 (tj: Milan, 3-3-mal, idegenben szerzett több góllal). Club Brugge–Dinamo Kijev 0–1 (tj.: Dinamo, 2–1-gyel). Arsenal–SL Benfica 3–2 (tj.: Arsenal, 4–3-mal). AFC Ajax–Lille 2–1 (tj.: Ajax, 4–2-vel). Sahtar–Maccabi Tel-Aviv 1–0 (tj.: Sahtar, 3–0-val). Napoli–Granada 2–1 (tj.: Granada, 3–2-vel). Hoffenheim–Molde 0–2 (tj.: Molde, 5–3-mal). Villarreal–RB Salzburg 2–1 (tj.: Villarreal, 4–1-gyel). Rangers FC–RFC Antwerp 5–2 (tj.: Rangers, 9–5-tel).
 

A nyolcaddöntő mérkőzései (március 11. és 18.): AFC Ajax–Young Boys, Dinamo Kijev–Villarreal, AS Roma–Sahtar Donyeck, Olympiakosz–Arsenal, Dinamo Zagreb–Tottenham, Manchester United–AC Milan, Slavia Praha–Rangers FC, Granada–Molde FK.
 

Kapcsolódó írásaink