Sport

Egymilliárd forinttal nagyobb a hiány a vártnál

A vizsgálat lezárult

A tavaly júliusban a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnökének megválasztott Lázár János vezette új elnökség egy igazságügyi könyvszakértőt bízott meg a korábbi évek gazdálkodásának vizsgálatával.

A jelentés elkészült, amelyből többek között kiderül, hogy a szövetség az utóbbi években a szükséges számviteli szabályzatok és belső ellenőrzés teljes hiánya mellett működött. A korábban előterjesztett beszámoló pedig egyáltalán nem a valós képet mutatta a gazdálkodásról, mivel az igazságügyi könyvszakértő szerint a kötelezettségek (hiányok) mértéke a publikáltnál több mint egymilliárd forinttal nagyobb, ráadásul ezen túlmenően csaknem 220 millió forint áfa-visszafizetési kötelezettségre is fény derült.

A szakértői jelentésből is kitűnő felelőtlen gazdálkodással összefüggésben az MTSZ több feljelentést is tett – többek között büntetőfeljelentést Richter Attila korábbi főtitkár ellen –, ezek alapján a NAV vizsgálata jelenleg is folyamatban van. A kormány augusz­tus végén 2,5 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá a szövetség működési feltételeinek stabilizálása és a megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatása érdekében. A veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül rendkívüli közgyűlést tart a szövetség.

Kapcsolódó írásaink

Djokovics maradt a trónon

ĀA jelek szerint acélból vannak az idegei Oszaka Naominak, a sportoló ezt bizonyította a melbourne-i döntőben is