Sport

 Dresszkód

Korner

Erős a gyanúm, hogy Pep Guardiola, a Manchester City kiváló menedzsere meghallotta a kritikákat az öltözködésével kapcsolatban.

De a baj már megtörtént. Hiába ült/állt szerdán a Puskás Arénában csapata Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjekor elegáns, kifogástalan fekete zakóban a futballpálya szélén, nem lehet elfelejteni, hogy a legutóbbi hazai Premier League rangadón egy szürke kapucnis pulóverben volt látható – nem kevés alkalommal, hiszen a tévéstábok mindig előszeretettel mutatják a vezetőedzők gesztusait –, ami elöl és hátul is az Open Armst népszerűsítette.

Nem egyszerűen arról van szó, hogy a spanyol tréner benyúlt a ruhásszekrénybe, s az első kezébe akadó sportfelsőt magára húzta az Arsenal elleni vasárnapi bajnokira indulva, hanem arról, hogy ezzel üzent: támogatja a migránsokat Európára zúdító/taxiztató mentőhajó tevékenységét. Természetesen Guardiolának joga van ahhoz, hogy felkarolja az Open Armst, ahhoz is (amint ezt a The Sunból megtudtuk), hogy 130 ezer fontért mentőcsónakot vásároljon az NGO-társaságnak, de nem ízléses, mondhatni csalódást keltő, hogy a kiváló tréner a nagy nézettségű labdarúgó mérkőzéseket arra használja, hogy ideákat reklámozzon.

Kapcsolódó írásaink

Skandalum

ĀKorner. Még épp csak elkezdődött a szlovéniai Pokljukában a sílövő világbajnokság, az orosz csapat máris büntetésben részesült

Transz

ĀKorner. Egyelőre még csak hazája egyetemi sportját vágta haza Joe Biden, az új amerikai elnök azzal, hogy aláírta a transzgender hallgatók női sportokban való részvételének lehetőségét adó törvényt