Sport

Egyrészt van a papírforma, másrészt van a világverseny

Északisí-vb

Alig ért véget Cortina d’Ampezzóban az alpesisí-világbajnokság, itt az oberstdorfi északisí-vb. A 12 napos németországi verseny ma a női 5 kilométeres és a férfi 10 kilométeres szabad stílusú sífutással kezdődik, és jövő vasárnap a férfiak klasszikus 50 kilométeres futásával zárul.

Két számban hat magyar is rajthoz áll. Kónya Ádám, Lágler Kristóf, Büki Ádám, Gyallai Soma és Pónya Sára sífutásban indul, síugrásban pedig a térdsérülésből visszatérő, vk-pontszerző Vörös Virág versenyez. Az idén már 24 számban avatnak bajnokot Oberstdorfban, amely kétszer (1987, 2005) volt házigazda. Két éve az ausztriai Seefeldben a férfi sífutóknál mind a hat számot a norvégok nyerték, de a nőknél is csak a két csapatversenyt tudták elorozni a svédek. Ezúttal a világkupa-eredmények ezt nem vetítik előre.

A férfiak rangsorát óriási előnnyel az orosz Alekszandr Bolsunov vezeti, a nőknél az amerikai Jessie Diggins a favorit. A síugróknál a norvég Halvor Egner Granerud a szezonban 11 vk-viadalt nyert, a koronát azonban meg is kell kaparintani. Északi összetettben szintén a norvégok dominálnak, Jarl Magnus Riiber hét világkupaversenyen győzött a szezonban.

Kapcsolódó írásaink