Sport

Több mint ezer mérkőzést játszott Cristiano Ronaldo a 21. században

Az elmúlt húsz év mérlege

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél a 21. századi meccsszámok alapján készített listán, miután 1047 alkalommal lépett pályára klubcsapataiban és a válogatottban 2001. január 1. és 2021. február 20. között.

A portugál támadó az egyetlen olyan játékos a világon, aki ebben az évszázadban ezernél több mérkőzésen szerepelt. A második a visszavonult legendás spanyol kapus, Iker Casillas lett 974 meccsel, de őt rövidesen megelőzheti a változatlanul aktív brazil hátvéd, Dani Alves, aki jelenleg 969 fellépésnél tart. A további élmezőny: 4. Xavi (spanyol) 937, 5. Endo Jaszuhito (japán) 909, 6. Zlatan Ibrahimovic (svéd) 907, 7. Rogério Ceni (brazil) 904, 8. Lionel Messi (argentin) 902.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom