Sport

Rájátszás döntött a golf Genesis Openen

Az amerikai Max Homa nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának vasárnap zárult állomását, a 9,3 millió dollár összdíjazású The Genesis Opent.

Rájátszás döntött a golf Genesis Openen
Az amerikai Max Homa nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának vasárnap zárult állomását, a 9,3 millió dollár összdíjazású The Genesis Opent
Fotó: Harry How / GETTY IMAGES NORTH

A Los Angeles-i Riviera Country Clubban rendezett tornán sokáig az első három napon át vezető amerikai Sam Burns tűnt befutónak, ám vasárnap a pálya második felében sokat hibázott, négy szakaszon háromszor az alapütésszámnál eggyel rosszabb ért csak el.

Max Homa és Tony Finau viszont jól játszott és végül azonos eredménnyel zártak az élen. A győzelemről így rájátszás döntött, melyben a második szakaszon Homa diadalmaskodott.

A 30 éve Homa karrierje második PGA-sikerét aratta, és a mostani első helyért 1,674 millió dollárt (496 millió forint) kapott.

A Genesis Openen házigazdája, Tiger Woods bízik benne, hogy decemberi hátműtétje után legkésőbb a golfozók idei első Major tornáján, az áprilisi US Mastersen ismét pályára léphet.

A 15-szörös Major-győztes sztár december 23-án esett át ötödik gerincműtétjén, s azóta folyamatosan végzi a rehabilitációs edzéseket. „Jól érzem magam, bár egy kicsit merev vagyok" - jegyezte meg a 45 éves golfozó, aki nem tudja, mikor versenyezhet újra, arra kérdésre pedig, hogy az április 8-án rajtoló augustai viadalon ott lesz-e, annyit felelt: - "Istenem, nagyon remélem."

Kapcsolódó írásaink