Sport

Medvegyev lesz Djokovic ellenfele az Australian Open döntőjében

A negyedik kiemelt Danyiil Medvegyev lesz a címvédő és világelső Novak Djokovic ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi döntőjében, miután pénteken három játszmában legyőzte az ötödikként rangsorolt Sztefanosz Cicipaszt.

Medvegyev lesz Djokovic ellenfele az Australian Open döntőjében
Danyiil Medvegyev nagyon magabiztosan verte Cicipaszt
Fotó: AFP/David Gray

Az első szettben Medvegyev koncentráltabban játszott riválisánál, aki többet hibázott, ennek következtében 2:2-nél az orosz játékos brékelt, majd 6:4-re behúzta a játszmát. A folytatásban az orosz játékos változatlanul jobban teniszezett, mint Cicipasz, akinek az adogatását kétszer is elvette, így a második szettet 6:2-re hozta.

A harmadik játszmában Medvegyev 3:2-es vezetésénél a közönség által lelkesen buzdított Cicipasz elvette az orosz játékos adogatását, majd hozta a sajátját, így 4:3-ra fordított. Medvegyev a következő játékban egyenlített, 5:5-nél pedig brékelt, azután hozta a saját adogatását, így 2 óra 11 perc alatt diadalmaskodott.

Objektum doboz

A 25 éves Medvegyev vasárnap, karrierje első melbourne-i fináléjában a pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Novak Djokoviccsal találkozik.

Kapcsolódó írásaink