Sport

A győzelem kapujában a világelső Novak Djokovics

Australian Open

Egy nagy meccset és két kevésbé izgalmasat láthatott a Melbourne Park lelátójára visszaengedett nagyérdemű.

Sajnos egy ágra került, s így az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében találkozott a nőknél harmadik kiemelt japán Oszaka Naomi és a tizedikként rangsorolt, 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams. Az első labdamenetek Williamsnak sikerültek jobban, brékelt is, de Oszaka megfordította a játszmát 6:3-ra. A második szettben az döntött, ki tudja a másikat hibázásra bírni, s ebben a japán volt jobb, ez a játszma 6:4-re zárult.

A sajtótájékoztató kicsit könnyesre sikerült, de az elemzők már most azt mondják, hogy Wimbledonban Williams a favorit. A másik párharcban az amerikai Jennifer Brady 6:4, 3:6, 6:4-re nyert a cseh Karolina Muchova ellen, ő döntőzhet Oszakával, aki negyedik GS-babérjára hajt.

A férfiaknál a világelső címvédő szerb Novak Djokovics is döntőbe jutott, véget ért a selejtezős orosz Aszlan Karacev nagy menetelése. Djokovics három sima szettben lelépte. A fináléban az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz mai találkozójának győztesével találkozik.

Kapcsolódó írásaink