Sport

Karolina Muchova rosszulléte Ashleigh Bartyt zavarta meg

Kétszettes hátrányból győzte le Cicipasz Nadalt Melbourne-ben

Ma visszatérhetnek a nézők az ausztrál nyílt teniszbajnokságra, de szerdán még nem láthatták a Rod Laver Arénában, hogy kedvencük,a világelső Ashleigh Barty szett­előnyről kikapott a cseh Karolina Muchovától a negyeddöntőben.

Szinte csoda történt Melbourne-ben: az első játszmát 6:1-re elveszítő, a másodikban hátrányban lévő Karolina Muchova rosszul lett, szédülés miatt ápolást kért, majd „feltámadt”, és legyőzte az ausztrál világelsőt. A világranglistán 27. cseh teniszező a kényszerszünet után kétszer is elvette Barty adogatójátékát (6:3), ezzel kiharcolta a döntő szettet, amelyben folytatta a menetelést, és végül egy ásszal lezárta a mérkőzést (6:2).

„Ashleigh nagyon jól kezdett, hibátlanul játszott, az első szett után elveszettnek éreztem magam. Aztán megszédültem, ellenőrizték a vérnyomásomat, és jéggel lehűtöttek, ez segített. A folytatásban gyorsabb és pontosabb lett a játékom, így sikerült nyernem” – nyilatkozta az első Grand Slam-elődöntőjére készülő Muchova, aki az amerikai Jennifer Bradyvel mérkőzik a fináléba jutásért, aki honfitársát, Jessica Pegulát verte, ugyancsak három játszmában. Érthetően nagyon csalódott volt Barty, aki 41 év után első ausztrálként szeretett volna egyesben döntőt játszani Melbourne-ben.

Úgy nézett ki, hogy Rafael Nadal folytatja a sikersorozatát Sztefanosz Cicipasz ellen, és „besétál” az elődöntőbe, mert 6:3, 6:2-re nyerte az első két játszmát, és a harmadikban adogatóként mindössze egy labdamenetet veszített. A rövidítésben azonban Nadal három könnyű labdát is elhibázott, így a görög játékos szépített, majd egyre jobban játszott, és kiegyenlített.

A döntő játszmában Cicipasz 5:5-nél elvette Nadal adogatását, és bár a spanyol ezt követően két mérkőzéslabdát hárított, a görög kiszerválta a mérkőzést, s bejutott az elődöntőbe. Ellenfele az orosz Danyiil Medvegyev lesz, aki 7:5, 6:3, 6:2-re nyert honfitársa, Andrej Rubljov ellen.

Kapcsolódó írásaink