Sport

Több mint tíz napig tartott minden idők leghosszabb hokimeccse

Több mint tíz napon át játszották folyamatosan minden idők leghosszabb jégkorongmérkőzését, amely megdöntötte a Guinness-világrekordot.

Több mint tíz napig tartott minden idők leghosszabb hokimeccse
Több mint tíz napon át 24 órában kergették a pakkot az elszánt és lelkes hokisok a jótékony cél érdekében
Fotó: Facebook/World's Longest Game

A korongot február 4-én dobták be, és a negyven játékos a hét minden napján 24 órán át játszott egy Kanadában kialakított szabadtéri pályán, ahol időnként csontig hatoló, mínusz 55 Celsius-fokos hideg volt.

A koronavírus-járvány miatt nézők nem lehettek jelen a mérkőzésen, de a Youtube-on élőben követhették a találkozót az érdeklődők. A játékosoknak is speciális szabályokat kellett követniük, a maratoni meccs előtti időszakot izoláltan töltötték, az összecsapás alatt naponta tesztelték őket, és a játékon kívüli egymás közti érintkezésüket is korlátozták. A bírók a játéktéren kívülről vezették a mérkőzést.

A jótékonysági rendezvényt hetedik alkalommal tartották meg, ezúttal 1,8 millió dollárt gyűjtöttek az Alberta Egyetem rákkutatására. A találkozót a Remény csapata nyerte 2649-2528-ra.
 

Kapcsolódó írásaink

Magyar hokis kerülhet az NHL-be

ĀPapp Kristóf az egész országért küzdene, ha az októberi amatőr játékosbörzén bekerülne az észak-amerikai profi jégkorongligába