Sport

Maradona halálának körülményeit nyomozzák Argentínában

Egyre több a rejtély a tavaly november 25-én szívelégtelenségben elhunyt argentin labdarúgózseni körül. Mindenki perel mindenkit.

Maradona halálának körülményeit nyomozzák Argentínában
Diego Maradonát a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra
Fotó: AFP/Sven Simon/Frank Hoermann

A világbajnok menedzsere, Matias Morla a mentőket, amiért későn érkeztek a segélyhívásra a San Andrésben lévő spártai házhoz. Tény, hogy harminc perc is eltelt, mire befutottak, bár akkor hat kocsival.

Erős a gyanú, hogy a világsztár orvosai sem voltak kellően körültekintőek. Végtére is csak két hét telt el az agyi vérrög eltávolítása után, és maga Maradona is azt jelezte telefonon a családtagjainak, hogy nem elégedett az otthon kapott kezelésekkel.

Ebbe kapaszkodik most egyik lánya, a 33 éves Dalma is. A Daily Mail arról írt, hogy a nyomozók engedélyt kaptak Maradona két okostelefonjának vizsgálatára. A hálószobában lefoglalt készülékből kinyerhető információk nélkül is a rendőrség (és Maradona hívei) célkeresztjében van a sztár két orvosa, a szívsebész Leopoldo Luque és a pszichiáter Agustina Cosachov.

A gondatlansággal gyanúsítottak listájára most felkerült a pszichológus Carlos Diaz és a két ápoló, Dahiana Madrid és Ricardo Almiron is. Utóbbiak összevissza hazudoztak arról, ki mikor látta utoljára élve Maradonát. Az argentin médiában ráadásul csúnya SMS szivárgott ki a főorvos, Luque küldeményei közül, Maradona halála előtt írt egyik kollégájának „a kövér emberről, aki a végét járja”.

Kapcsolódó írásaink