Sport

Orosz–magyar női csaták jönnek

Hullámzó teljesítménnyel is két–két pontot szerzett a Veszprém és a Szeged is a Bajnokok Ligájában

A Veszprém a Celje elleni győzelemmel megerősítette a második helyét a B csoportban, a Szeged pedig a Porto elleni mérkőzés megnyerésével elkezdheti a felzárkózást az A csoportban a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A járvány miatti halasztások, megbetegedések óta a férfi BL-ben szereplő két együttesünk nem képes kiemelkedő teljesítményre. A Veszprém öt nyeretlen mérkőzés után, ha nem is fölényesen, de győzni tudott 29–25-re a B csoportban hetedik Celje vendégeként.

Az elmúlt három BL-meccsen szerzett két pontot David Davis, a Veszprém vezetőedzője azzal magyarázta: „Nehéz volt győzni, mert ez volt a harmadik meccsünk öt nap alatt, előtte pedig épp hogy hazaértek a játékosok a világbajnokságról. Nehéz így jó kézilabdát játszani, mert a játékosoknak olyan energiákat kell mozgósítaniuk, ami nincs is.” Lékaiék szerdán az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát fogadják, amely ellen bebiztosíthatják a második helyezésüket a csoportban.

A Szeged hat góllal kapott ki a Porto otthonában, s esélye volt arra, hogy a visszavágón több találattal nyerjen – aminek a csoportvégeredménynél lehet fontos szerepe – , de végül 35–31-re győzött. A Tisza-parti együttesnek 1996 óta ez volt a 208. mérkőzése és a századik győzelme a BL-ben. Mirko Alilovic 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A három győzelemmel és öt vereséggel az A csoport hatodik helyén álló szegediek vasárnap a Vardar Szkopje otthonában folytathatják a felzárkózást.

A női Bajnokok Ligájában a Ferencváros ma (16 óra) a Rosztov-Don vendégeként játssza az utolsó csoportmérkőzést. Mivel az Európai Kézilabda-szövetség a járvány miatt úgy döntött, hogy nem lesz kieső, minden csapat a nyolcaddöntőben folytatja a szereplést.

Az FTC a harmadik vagy a negyedik helyen zárja a csoportot. Kovacsicsék akkor lehetnek harmadikok, ha győznek Rosztovban, miközben a Metz–CSM Bucuresti meccs nem döntetlennel ér véget. A B csoportban 22 pontos Győr a 23 pontos CSZKA Moszkva csapatát fogadja ma 18 órától, a csoportelsőség a tét.

Kapcsolódó írásaink