Sport

Nadal jót derült a lelátói csúfolódón

Kiesett az Australian Open címvédője, Sofia Kenin, visszalépett a magyar férfi duó

A meleg és a lelátói tömeg úgy látszik, megártott a melbourne-ieknek. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyedik napján a 20-szoros Grand Slam-győztes spanyol Rafael Nadal azzal szembesült, hogy a nézőtéren egy vélhetően nem szomjas nő először csak bekiabálgatott, majd a második szett végén, amikor már a kamera is őt pásztázta, felmutatta neki a középső ujját.

A spanyol csak nevetett a dolgon, de állt a játék, amíg öt embernek sikerült kivinni a Rod Laver arénából a renitens szurkolót. Nadal 6:1, 6:4, 6:2-re nyert az amerikai Michael Mmoh ellen. Sima győzelmet hozott a világranglista negyedik orosz Danyiil Medvegyev meccse is, aki születésnapja örömére az egy körrel korábban Balázs Attilát búcsúztató spanyol Roberto Carballes Baenát verte 6:2, 7:5, 6:1-re. Két olasz viszont összekapott, miután az ötszettes meccs Fabio Fogninié lett Salvatore Caruso ellen. A kézfogás helyett parázs vita alakult ki köztük, s csak a rendezők tudták lehiggasztani a taljánokat.

A nap eseményei közé tartozik, hogy a görög Sztefanosz Cicipasz két rövidítésben elvesztett szett után csak nagyon nehezen hozta a játszmát a hazai szurkolótábortól megtáltosodott Thanasi Kokkina­kis ellen. Férfi párosban a Fucsovics Márton, Balázs Attila duó visszalépett. Fucsovics mindkét egyéni mérkőzése öt szettes volt, ezért nem vállalta a pénteki folytatás előtt az újabb szereplést.

A női mezőny elvesztette a címvédő Sofia Kenint. Az amerikait az észt Kaia Kanepi búcsúztatta a második fordulóban 6:3, 6:2-re. A világelső ausztrál Ashleigh Barty ezúttal megizzadt a honfitárs Daria Gavrilovával szemben (6:1, 7:6). Mindeközben a női párost lábsérülés miatt lemondó Kristina Mladenovic (Babos Tímea párja) újabb akadályt vett.

Kapcsolódó írásaink