Sport

A svájci Lara Gut-Behramit nem zavarta, hogy ő a favorit

Alpesisí-vb. A szuperóriás-műlesiklással kezdődhetett el a verseny

Az olasz Marta Bassino idegei kötélből vannak. Kedden a szuperóriás-műlesiklás rajtjánál közel másfél órát toporgott arra várva, hogy elindulhasson a verseny, aztán már csak egy kicsit kellett kitartson, mire az alpesisí-vb szervezői úgy döntöttek, ugyan lejjebb vihetnék a rajtot (feladva ezzel a leglátványosabb starthelyet a két jellegzetes sziklatömb közti szakadékban), de mivel ott is köd volt, így halasztották a számot.

A svájci Lara Gut-Behramit  nem zavarta, hogy ő a favorit
Elbírta az esélyesség terhét Lara Gut-Behrami
Fotó: AFP/François-Xavier Marit

Aztán az élet úgy hozta, hogy hétfő és kedd után a szerdai nap versenyeit se lehetett megtartani. Majd eljött a csütörtök csodálatos hóviszonyokkal és gyönyörű napsütéssel. S az olasz síző ezúttal is az 1-es rajtszámot választotta. No de ritkán lesznek az elsőkből elsők. Először a honfitárs Corinne Suter, majd az 5-ös mezben síző amerikai Mikaela Shiffrin előzte meg. A délelőtt favoritja azonban a svájci Lara Gut-Behrami volt.

Az egész szezonban kiválóan versenyzett, négy Világkupa-győzelme is van már e számban, de még sose nyert világbajnokságot közel tizenöt éves pályafutása alatt. Itt volt az ideje. A másfél éve új edzővel dolgozó, sérüléseit maga mögött hagyó Lara jól bírta az esélyesség terhét és hetedik indulóként olyan jól sízett, hogy szinte formaság volt megvárni, amíg lejön a legjobb húsz.

A férfiak hasonló számát két órával később egy versenyen még sosem használt lejtőn rendezték Cortina d'Ampezzoban, s ez sok izgalmat ígért. Az olaszok edzője olyan gonosz pályát tűzött, hogy az első három sízőnek nem is tartott tovább, mint az első ugrató utáni kapu. A Vertiginát egyszerűen nem lehetett teljes sebességgel venni, de mindenki csak magát okolhatta a nem kellően bölcs tempó miatt. A győzelmet a vb-ken először nyertes osztrák Vincent Kriechmayr szerezte meg az osztrákból lett német Romed Baumann előtt. Az 55 fős mezőnyből 21 versenyző esett ki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom