Sport

Jakabfi Zsanett már vágja a centit

A BL-győztes magyar játékos a válogatott után a focinak is búcsút mondott

A magyar női labdarúgó-válogatott egyetlen Bajnokok Ligája-győztes focistája úgy döntött, a szezon végén befejezi a professzionális labdarúgást.

Jakabfi Zsanett már vágja a centit
A Farkasok nyerőembere: Jakabfi
Fotó: AFP/Stuart Franklin

A 31 éves sportolónő – aki 2009 óta a német Wolfsburg játékosa – tavaly decemberben a magyar válogatottságot mondta le, egy hónappal később pedig úgy döntött, végleg befejezi a focit. Természetesen a hátralévő meccseken még klubja rendelkezésére áll.

Jakabfi Zsanett kedden egy hatperces Skype-interjúban beszélt a részletekről az M4 Sportnak. Azt mondta, egyszerűen nem hagyta békén a gondolat, hogy lezárja a karrierjét, s bár a családtagok és a szűk baráti kör megértette a döntést, a klubnál igencsak meglepődtek.

A szezon hátralévő részében még minden meccsre koncentrál, de ha nyernének is, a listavezető Bayern München kezében a sorsuk, ötpontos előnyük elégnek tűnik a bajnoki győzelemhez. A hatvankétszeres, 31 gólos magyar válogatott a kérdésre, hogy a címeres mezben mely meccsek maradtak meg leginkább az emlékezetében, azt felelte, 2007-ben az első felnőtt válogatottság tizenhét évesen nagy kedvence, és az Oroszországban a házigazdával vívott 3:3-as döntetlen is csúcspont volt, de sok szép emléke van.

Ami a jövőt illeti, szeretné itthon bepótolni a járvány miatt a családdal kimaradt együttléteket, aztán meglátja. Mindenesetre már várja.

Kapcsolódó írásaink

A legjobb magyar sportolók

ĀÖtvenhét sportszövetségből tíz a koronavírus-járvány miatti csonka évben nem akart dönteni az elismerésről, 2020-ban sokan először érdemelték ki a címet