Sport

Nem talált méltó párostársat magának Babos Tímea

Újra edzhetett Fucsovics Márton

Kedvezett Fortuna a magyaroknak: Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila egyformán elkerülte a kiemelteket a hétfőn kezdődő melbourne-i Grand Slam-torna első fordulójában. Babos viszont párosban nem indulhat.

Sorsoltak Melbourne-ben, amely szerint a rangsorban 115. Babos Tímea a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutó 123. belga Ysaline Bonaventure ellen lép majd pályára a 128 között. A férfiaknál Fucsovics Márton (55.) esélyesként kezd a nyitókörben, ugyanis a szabadkártyás ausztrál Marc Polmans vár rá, aki 125. a ranglistán. A nyíregyházi teniszező is karanténba került, de hamar megjött a teszteredmény, amely negatív lett, így csütörtökön este már ismét edzhetett. Párostársa, a hét elején a Great Ocean Road Open első fordulóját talpsérülés miatt feladó Balázs Attila (94.) a spanyol Roberto Carballes Baenával (98.) mérkőzik az első fordulóban.

Pénteken az is eldőlt, Babos Tímea nem indulhat párosban, mert állandó párja, a francia Kristina Mladenovic sérülés miatt visszalépett a viadaltól, a magyar játékos pedig nem talált megfelelő társat magának. A soproni játékos cáfolta, hogy a kéthetes karantén alatt összevesztek Mladenoviccsal.

„Sem ő nem rúgott ki engem, sem pedig én őt, ez a döntés most ezekre a hetekre szól, aztán majd az Australian Open után egyeztetünk a hogyan továbbról. Bevallom, sokkolt, amikor Kristina közölte velem a döntését. Emiatt nehéz napjaim voltak, az elmúlt három évben itt elért eredményeinkre alapozva ugyanis én most is úgy utaztam ide, hogy a győzelemért szállunk harcba” – mondta Babos, aki hozzátette, bár voltak lehetőségei arra, hogy másik párral induljon, olyat, akivel a trófeáért küzdhetett volna, nem sikerült találnia, ezért párosban nem indul a versenyen.

Novak Djokovics három játszmában legyőzte ugyan a rangsorban hetedik Alexander Zverevet a Melbourne-ben zajló ATP Kupán, a továbbjutásról döntő páros mérkőzésen azonban a németek döntő rövidítésben diadalmaskodtak, így a címvédő szerb csapat kiesett.