Sport

Győzni tudott a sereghajtó Diósgyőr a Kisvárda ellen

A sereghajtó Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén.

Győzni tudott a sereghajtó Diósgyőr a Kisvárda ellen
Vanecek (jobbra) góllal járult hozzá a DVTK sikeréhez
Fotó: MTI/Vajda János

Kiegyenlített labdabirtoklás mellett az egész mérkőzés során a hazaiak futballoztak veszélyesebben, igaz, ők már a 10. percben büntetőhöz, és annak értékesítésével előnyhöz is jutottak.

A vendégek nem igazán tudtak fogást találni a DVTK védekezésén, így egy kicsit unalmasabbá vált a meccs, ám a szünet előtt öt perccel egy újabb pontrúgás kifogott a Kisvárdán. Hegedűs János szépen lőtt a rövid sarokba szabadrúgásból, nagyjából 25-26 méterről.

Fordulás után a két cserével felfrissített vendégek változatlanul kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura, a Diósgyőr pedig a kétgólos előny birtokában nyugodtan futballozott, ugyanakkor letámadással igyekezett elejét venni az ellenfél támadásvezetésének. A hajrához közeledve erősödött a Kisvárda nyomása, a gól azonban elmaradt, így a vendégeknek szépíteniük sem sikerült.

A borsodi együttes sorozatban három nyeretlenül megvívott bajnoki után diadalmaskodott újra, a forduló előtt még ötödik várdaiak pedig egymás után harmadik meccsükön nem tudtak győzni.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Miskolc, zárt kapuk mögött, v: Andó-Szabó
Gólszerzők: Vanecek (10., tizenegyesből), Hegedűs (40.)
Sárga lap: Marin (33.), Max (57.), Ivanovski (83.), illetve Bumba (16.), Prenga (56.), Cirkovic (94.)