Sport

Alma a fájától, a kis Schumi

A hétszeres Forma–1-es világbajnok fia a saját útját járná

Az idei Forma– 1-es szezon újonca, Mick Schumacher nagyon várja, hogy a március 28-i Bahreini Nagydíjjal elkezdődjön a versenysorozat.

Alma a fájától, a kis Schumi
Apja a Jordan csapatánál kezdte a Forma–1-et, ő a Haasba ült be
Fotó: facebook.com/ mickschumacherof

Nem kell jóstehetség hozzá, hogy a Haas 22 éves pilótájának lépteit rendkívüli sajtóérdeklődés követi majd. Már most megjelent egy hosszabb interjú a verseny hivatalos oldalán, a Formula1.com-on, s ebben a tavalyi Forma–2-es bajnok sok mindent elmond az indíttatásról és a hétszeres világbajnok apjáról, aki miatt a németek beleszerettek
a sportágba.

„Egyszerűen imádok versenyezni - mondta az ifjú Schumi, aki már egyévesen mini elektromos Ferrarit vezetett. – Óriási öröm látni, hogy minden szektorban a tiéd a lila szín, te vagy a legjobb.”

Michael Schumacher második gyermeke, Mick mindig is vonzódott az autóversenyzéshez, amit se nem tiltott, se nem erőltetett az édesapja. Módja volt az egyik leggazdagabb svájci lakos utódjaként más sportokat is megismerni, tíz éven át teleltek a norvég Trysilben, de a francia Alpokat is kedvelték. Lovagolt, focizott, sok sporthoz volt tehetsége, de leginkább apja örökébe szeretett volna lépni.

Jelenleg a Genfi-tó melletti Glandban lakik (ahol a szülei 2006-ban letelepedtek), de keveset tud együtt lenni a családjával és a barátaival, a második otthona ugyanis a versenypálya. Eddig is így volt, és most, hogy belépett a királykategóriába, még inkább így lesz.

Tudja, hogy tovább növekszik az elvárás vele szemben, de nem aggasztja, megtanulta kezelni. Az édesapjáról elmondta, hogy számára mindig ő lesz a mérce, a követendő példa. A versenyzési stílusából nagyon sokat tanult. És lenyűgözte őt az apja viselkedése is. Szerinte ő képletesen mindig két lábon járt a földön. (Nincsenek friss hírek a kómából felébresztett volt Forma–1-es pilóta egészségi állapotáról.)

Az ifjú Schumacher még jó pár kérdést érintett az interjúban (hova szeretne utazni, mit nem szeret a versenyzésben, mi lenne, ha nem autóversenyző), és egyértelműen leszögezte, bár csodálja az apját, nem szeretné utánozni. A saját karrierjén dolgozik.

Kapcsolódó írásaink