Sport

Harmincezer nézőt vár Melbourne

Balázs Attilának a sarka fáj, Babos Tímea pedig elveszítette páros partnerét

Hamarosan napi harmincezer néző előtt játszhatnak a teniszsport legjobbjai a melbourne-i Grand Slam-tornán, és valószínű, amire eljön február 8-a, az ausztrál nyílt teniszbajnokság rajtjának a napja, addigra mindenki elfelejti a bezártságot.

Harmincezer nézőt vár Melbourne
Serena Williams fájdalommentesen kezdte az ausztrál szereplést
Fotó: AFP/David Gray

Mert végre játszhat úgy, mint a koronavírus megjelenése előtti időkben. Ehhez persze az kellett, hogy három héttel eltolják az Australian Open megrendezésének hagyományos kezdetét, és az is, hogy az ausztrál kormány és a szervezők kitartsanak amellett, hogy csak egészséges teniszezők léphetnek ki a hotelszobákból, és a világ egyik legnagyobb sporteseménye se ok arra, hogy Victoria államban újra felüsse fejét a járvány.

Jelenleg ott tartunk, hogy Melbourne-ben és Adelaide-ben párhuzamosan több felvezető, bemutató tornát is tartanak, s ki-ki eldöntheti, hogyan akar ráhangolódni az év első Grand Slamjére. A spanyol Rafael Nadal, a világranglista második helyezettje például kicsit fájlalta a derekát, és inkább visszalépett az ATP-kupa ausztrálok elleni keddi nyitó csapatmérkőzésétől (nélküle is nyertek 3–0-ra a társai), de holnap a görögök ellen már játszhat. De csak, ha elég jól érzi magát. Azt mondta, semmit nem akar kockáztatni az Open előtt. Nadal amúgy egy bemutatón már megmutatta magát az aussie-knak, Thiemet verte múlt pénteken.

Sarokfájdalmak miatt 2–2-es állásnál feladta a játékot Balázs Attila a Great Ocean Road tornán. Három hete panaszmentesen edzett, de most előjött egy korábbi sérülése. Öt napja van, hogy helyrejöjjön az Australian Open rajtjáig. Kellemetlen hír, hogy Babos Tímea páros partnere, a francia Kristina Mladenovic is a lábát fájlalja, a 2018-as bajnokpáros így biztosan nem áll rajthoz, s Babosnak új társra lesz szüksége, ha az egyéni mellett a párosban is versenyezni szeretne. Remek formában van viszont a 24-szeres Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams, aki egy felvezető tornát már megnyert, és boldogan nyilatkozta a BBC-nek, hogy számára a GS háromhetes halasztása örömteli, épp ki tudta heverni korábbi Achilles-ín-sérülését.

Kapcsolódó írásaink