Sport

Nézők előtt, bemutatómérkőzésekkel kezdődött a teniszidény

Az Ausztráliába két hete megérkezett teniszezők egy részének pénteken telt le a 14 napos kötelező karantén, a legjobbak közül pedig többen is azonnal pályára léptek egy adelaide-i bemutatón, 4000, maszk nélküli szurkoló előtt.

Nézők előtt, bemutatómérkőzésekkel kezdődött a teniszidény
Könyökpacsi a meccs után: Serena Williams legyőzte Oszaka Naomit az adelaide-i bemutatón
Fotó: AFP/Brenton Edwards

„Az, hogy nézők előtt játszhattunk és játszhatunk majd az Australian Openen is, nekem nagyon sokat segít, nagyon várom már" - mondta a Dominic Thiem elleni, nyertes találkozó után a korábbi világelső, húszszoros Grand Slam-győztes spanyol Rafael Nadal.

A nőknél Serena Williams döntő rövidítésben múlta felül a US Open-címvédő Oszaka Naomit. Az amerikai teniszező, aki rekordbeállítást jelentő 24. GS-diadalára hajt majd Melbourne-ben, a mérkőzés előtt állatkertben volt a kislányával. „Hálás vagyok, hogy vége a bezártságnak, mert nehéz egy hároméves gyerekkel egy szobában lenni ilyen hosszú ideig, főleg az edzések után" - mondta Williams, hozzátéve, hogy ennek ellenére sem cserélné el semmire az Olympiával töltött órákat.  

A jelenlegi női világelső, a hazai kedvenc Ashleigh Barty a korábbi ranglistavezető román Simona Haleppel csapott össze és szenvedett ugyancsak szupertiebreakben vereséget Adelaide-ben. Az ausztrál játékos 11 hónap után először lépett pályára, ugyanis az őszi tornákra, így a US Openre és a Roland Garrosra sem utazott el. Utóbbin címvédőként indult volna. A

teniszezők vasárnaptól már Melbourne-ben készülnek az Australian Openre, a férfiaknak és a nőknek is három felvezető tornát rendeznek.

Kapcsolódó írásaink